Susidomėjimas naujomis magistrantūros studijomis VU Teisės fakultete didėja

Publikuota: 2012 m. birželio 13 d. trečiadienis

Nuo birželio 1 dienos prasidėjus priėmimui į aukštąsias mokyklas, stojantieji aktyviai teikia prašymus studijuoti Vilniaus universiteto Teisės fakultete pagal naujas II pakopos magistrantūros programas „Baudžiamoji justicija“ ir „Viešoji teisė“. Taip pat gaunama daug prašymų studijuoti magistrantūros studijų programoje „Europos Sąjungos verslo teisė“, į kurią šiais mokslo metais priimama jau antrą kartą. Naujausiomis studijų programomis domisi tiek teisininko kvalifikacinį laipsnį jau turintys Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventai, tiek ir teisės mokslų bakalaurai. Čia naujos galimybės atsiveria ir Mykolo Romerio universiteto teisės programų absolventams, kurie iki šiol neturėjo kito studijų Lietuvoje pasirinkimo.

„Vilniaus universiteto Teisės fakultetas nuolat atnaujina savo studijų programas. Pastaruoju metu pastebėjome tam tikrą specializuotų aukšto kokybinio lygmens studijų trūkumą. Apie poreikį parengti ir perkvalifikuoti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius teisininkus kalba ir mūsų partneriai – advokatų kontoros, teisėsaugos institucijos, verslininkai. Tad manome, kad būtina atsižvelgti į kintančius rinkos poreikius ir pasiūlyti studentams tai, ko jiems trūksta“,- tvirtina Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius.

Šios programos skirtos tiek teisininko kvalifikacinį laipsnį jau turintiems universitetų Teisės fakultetų absolventams, tiek ir universitetuose įgijusiems teisės mokslų bakalauro laipsnį, studijų trukmė – 1,5 metų.  Teorinės studijos su praktiniais užsiėmimais vyks du semestrus, o trečiąjį semestrą studentai rašys magistro darbą, atliks mokslinio tiriamojo darbo praktiką ir laikys baigiamąjį egzaminą.

Baudžiamosios justicijos magistro programoje studentai studijuos tarptautinę ir Europos Sąjungos baudžiamąją teisę, tarptautinę teisinę pagalbos baudžiamosiose bylose, baudžiamąją atsakomybę už atskiras nusikaltimų rūšis, nusikaltimų kvalifikavimą,  įrodymus ir įrodinėjimą, kaltinimą ir gynybą, bausmių skyrimo problemas, konstitucinę jurisprudenciją baudžiamojoje justicijoje ir kitus dalykus.

Šias studijas baigusių teisininkų perspektyvos, Fakulteto vadovybės įsitikinimu, tikrai geros. Tokius aukštos kvalifikacijos teisininkus, įvaldžiusius ir savarankiškos mokslinės analizės įgūdžius, labai vertina darbdaviai, darbo rinkoje jiems atsiveria plačios galimybės. Tokie specialistai labai vertinami teismuose, prokuratūroje, policijoje ir kitose teisėsaugos institucijose, advokatūroje.

Viešosios teisės studijas pasirinkę studentai mokysis tokių disciplinų: viešasis administravimas ir viešojo intereso teisinė apsauga, viešoji tarnyba, teisėkūros problemos, viešųjų funkcijų finansavimo teisinio reguliavimo problemos, viešojo administravimo jurisprudencija. Jie turės galimybę mokytis 5 pasirinktų dalykų. Abi studijų programos baigiamos magistro darbu ir baigiamuoju egzaminu.

Viešąją teisę baigę teisininkai orientuoti į praktinį viešosios valdžios funkcijų aptarnavimą, tai bus aukščiausios kvalifikacijos specialistai, galintys atlikti kokybišką teisės aktų praktikos analizę ir pasiūlyti teisinius sprendimus.

„Europos Sąjungos verslo teisės“ magistro programoje bus rengiami tarptautinę ir Europos Sąjungos teisę išmanantys specialistai, galintys teikti aukščiausio lygio teisines paslaugas tarptautinio ir nacionalinio verslo subjektams. Studentai studijuos tokius dalykus kaip Europos prievolių teisė, Europos Sąjungos bendrovių teisė, bendrosios rinkos laisvės taikytina teisė ir jurisdikcijų koalizijos, konkurencijos teisė. Studentai galės rinktis ir gilintis į ES Teisingumo Teismo, tarptautinio apmokestinimo, intelektinės nuosavybės, viešųjų pirkimų teisių, teismų jurisprudencijos civilinėse bylose problemas.

Daugiau informacijos http://www.tf.vu.lt/lt/studijos/magistranturos-studijos

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai