Tarptautinės studentų dienos metu studentai dirbo kartu su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovais

Publikuota: 2014 m. lapkričio 18 d. antradienis

Tarptautinę studentų dieną, lapkričio 17 d., studentai, besidomintys aukštojo mokslo politikos formavimu, praleido Švietimo ir mokslo ministerijoje, susipažino su jos veikla ir vadovų darbu, kartu su ministerijos vadovais dalyvavo posėdžiuose, išsakė savo nuomonę studijų politikos klausimais.

„Dabartiniai studentai netrukus patys taps valstybės politikais, ministrais, valstybės tarnautojais, tad diena ministerijoje – savotiška karjeros diena valstybės įstaigoje, – sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.  Švietimo ir mokslo ministerijoje kiekvienais metais praktiką atlieka kelios dešimtys studentų. Tikimės, kad tai padeda geriau suprasti švietimo politikos formavimą ir skatina aktyviau prie jos prisidėti, išreikšti savo nuomonę, būti aktyviais piliečiais ir kartu siekti geresnės studijų kokybės“.

Pirmą kartą organizuotos iniciatyvos metu dėmesys buvo atkreiptas į neformaliu būdu jaunimo įgyjamas kompetencijas ir jų užskaitymo studijų procese prielaidas bei reikalingumą. Studentai ir ministerijos atstovai diskutavo apie su neformalių kompetencijų užskaitymu susijusius studentų lūkesčius, aptarė įvairius galimus būdus jų siekti.

Studentus iš arčiau susipažinti su ministerijos veikla ir ministerijos vadovų darbu pakvietė Lietuvos studentų sąjunga kartu su Švietimo ir mokslo ministerija.

Tarptautinė studentų diena minima nuo 1941 metų. Šią dieną siekiama suvienyti viso pasaulio studentus, nepaisant jų rasės, kalbos ir tradicijų.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai