Tarptautiniai ekspertai puikiai įvertino KTU telekomunikacijų studijų programą

Publikuota: 2013 m. kovo 30 d. šeštadienis

2012 m. gruodžio mėnesį KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakultete apsilankiusi tarptautinė ekspertų komisija Studijų kokybės vertinimo centro užsakymu atliko pirmosios pakopos telekomunikacijų studijų programos išorinį vertinimą. Telekomunikacijų studijų programa tarptautinės ekspertų komisijos akredituota maksimaliam šešerių metų laikotarpiui.

Tarptautinė ekspertų komisija, kurią sudarė Danijos, Ispanijos, Latvijos ir Lietuvos universitetų bei verslo įmonių atstovai, pažymėjo, kad studijų programos dėstytojai užtikrina aukštą akademinį lygį, studentų vertinimo sistema yra aiški, tinkama ir viešai prieinama studentams, o vienam studentui tenkanti erdvė ir mokymosi sąlygos yra pakankamai geros. Tad studentams yra užtikrinama patogi mokymosi aplinka.

Telekomunikacijų studijų programa tarptautinės ekspertų komisijos įvertinta kaip nuosekli ir išskirtinė studijų programa, kurioje naudojama daug praktinių studijų kokybės užtikrinimo metodų. Tad nenuostabu, kad visos šešios studijų programos vertinimo sritys (programos tikslai ir studijų rezultatai, programos sandara, personalas, materialieji ištekliai, studijų eiga ir jos vertinimas, programos vadyba) buvo įvertintos aukštais balais.

Tarptautinę ekspertų komisiją ypač sužavėjo telekomunikacijų srities darbdavių išskirtinis šios studijų programos vertinimas. Susitikimo su ekspertais metu darbdaviai pabrėžė, kad telekomunikacijų specialistų poreikis Lietuvos ir tarptautinėje darbo rinkoje yra ypač didelis, nes šiuolaikinės technologijos vystosi gana sparčiai ir žmogiškųjų išteklių jų kūrimui, valdymui, aptarnavimui visuomet reikia.

Darbdavius džiugina ir nuolatinis bendradarbiavimas su Telekomunikacijų katedros dėstytojais, siekiant geriausių rezultatų studijų kokybės gerinimui. Telekomunikacijų katedros studentai turi galimybes ne tik atlikti praktiką verslo įmonėse, bet taip pat įgyja teorinių ir praktinių žinių paskaitų metu, kurias dėsto kviestiniai verslo įmonių atstovai. Telekomunikacijų katedros personalas skatina studentus rašyti jų baigiamuosius darbus nagrinėjant telekomunikacijų srities probleminius klausimus, kurie yra svarbūs ir aktualūs verslo įmonėms.

„Džiaugiamės, kad telekomunikacijų studijų programa akredituota maksimaliam šešių metų laikotarpiui. Šis ekspertų grupės įvertinimas parodo, kad mūsų katedros dėstytojų pastangos studijų kokybės gerinimui yra tinkamos ir kryptingos“, – kalbėjo Telekomunikacijų katedros vedėjas doc. dr. Alfonsas Jarutis.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai