Sausio 28-ąją minima Europos duomenų apsaugos diena

Publikuota: 2016 m. sausio 27 d. trečiadienis

Sausio 28-ąją visos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės mini Europos duomenų apsaugos dieną. Ta proga sausio 28 dieną 13 val. Europos informacijos biure (Seimo III rūmai) Seimo Žmogaus teisių komitetas kartu su Lietuvos vartotojų institutu ir Valstybine duomenų apsaugos inspekcija organizuoja konferenciją „Asmens duomenų apsauga: gyvenimo elektroninėje erdvėje kaina“.

Konferencijos tikslas yra apžvelgti svarbiausius asmens duomenų apsaugos elektroninėje erdvėje klausimus. Renginio metu didžiausias dėmesys bus skiriamas asmens duomenų apsaugai socialiniuose tinkluose ir sekimui elektroninėmis priemonėmis. Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu.

Kaip rodo Eurobarometro apžvalga, asmens duomenų apsauga yra labai svarbi ES gyventojams. 7 iš 10 teigia, kad asmens sutikimas reikalingas visais atvejais, ketinant rinkti ir tvarkyti jų duomenis, ir yra susirūpinę, kad asmens duomenys naudojami kitais tikslais, negu nurodyta prieš planuojant juos tvarkyti.

Europos duomenų apsaugos diena pirmą kartą paminėta 2007 metais, o šiais metais ji bus švenčiama dešimtąjį kartą. Asmens duomenų apsauga šiandien mums ypač aktuali. Siekiant duomenimis grindžiamos ateities visuomenės gerovės, svarbu, kad būtų surastas balansas tarp informacinių technologijų vystymosi ir plėtros bei teisės į asmens duomenų ir privatumo apsaugą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Iššūkiai asmens duomenų apsaugai 2016-aisiais

Kaip rodo Eurobarometro apžvalga, asmens duomenų apsauga yra labai svarbi ES gyventojams: 7 iš 10 teigia, kad jų sutikimas būtinas visais atvejais prieš renkant duomenis ir yra susirūpinę, jog asmens duomenys naudojami kitais nei rinkimo metu nurodytais tikslais. skaityti »