Mobilieji mokėjimai – ryškiausia 2015 metų tendencija

Publikuota: 2015 m. sausio 19 d. pirmadienis

Tarptautinės audito kompanijos „Deloitte“ prognozėmis, viena iš ryškiausių technologijų, medijos ir komunikacijų sektoriaus tendencijų 2015-aisiais bus sparčiai populiarėjantis atsiskaitymas per mobiliuosius įrenginius. Manoma, kad iki metų pabaigos per išmaniuosius telefonus parduotuvėse bent kartą per mėnesį atsiskaitys apie 5 procentai klientų, o naudojamų išmaniųjų telefonų skaičius pasaulyje sieks apie 650 milijonų.

2014-aisiais išmaniuosius telefonus atsiskaitymams naudojo apie pusę procento jų naudotojų. Metų pabaigoje tokių mobiliųjų įrenginių suskaičiuota apie 450 milijonų.

Tikimasi, kad iki 2015 metų pabaigos daugelyje išsivysčiusių šalių bus įgyvendinta galimybė atlikti mokėjimus per mobiliuosius įrenginius. Atsiskaityti per išmaniuosius telefonus naudotojams bus patrauklu tik tuo atveju, jei atsiskaitymai vyks patogiau ir greičiau, nei atsiskaitant mokėjimo kortelėmis ar grynaisiais pinigais. Be to, šį atsiskaitymo būdą išpopuliarinti turėtų padėti ir įvairios nuolaidos bei akcijos.

 

 

Šaltinis: plusworld.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha