„Apple“ pareiškė pretenzijas į domeną „iPhone5.com“

Publikuota: 2012 m. gegužės 7 d. pirmadienis

Kompanija „Apple“ kreipėsi į Pasaulinę intelektinės nuosavybės organizaciją (WIPO) reikalaudama perduoti jai domeno „iPhone5.com“ teises.

Šiuo metu adresu „iPhone5.com“ įsikūręs nedidelis forumas apie „iPhone“ įrenginius. Jame užregistruota šiek tiek daugiau nei 300 dalyvių. „WhoIs“ duomenimis, domenas „iPhone5.com“ sukurtas 2008 metų vasarį – likus 4 mėnesiams iki „iPhone 3G“ pasirodymo.

„iPhone5.com“ dalyviai forume įrašė keletą pranešimų apie tokias „Apple“ pretenzijas į domeną. Pavyzdžiui, Morphius vardu užsiregistravęs internautas paragino visus kovoti už šį domeną pabrėždamas, jog „turime teisę mėgti „iPhone“ ir diskutuoti apie jį“.

Tinklalapyje atsirado ir balsavimo langas, kuriame jau balsavo 11 naudotojų. Beje, 6 iš jų pasisakė už domeno perdavimą „Apple“.

Timo Kuko vadovaujama kompanija jau turi nemenką kovos už įvairius domenus patirtį. 2011 metų lapkritį „Apple“ pavyko gauti domenų šeimos „iphone4s.com“ teises. Beje, daugeliu atvejų IT gigantė pasirašo su domeno savininku pardavimo sutartį. Taip nutiko su „iCloud.com“, kuris priklausė Švedijos bendrovei „Xcerion“. Spėjama, kad „Apple“ už minėtą domeną paklojo 4,5 mln. dolerių.

Pavadinimas „iPhone 5“, manoma, bus suteiktas naujam „Apple“ išmaniajam telefonui, kuris pakeis 2011 metų spalį pristatytą „iPhone 4S“.

 

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha