Per „Facebook“ galima žaisti šachmatais

Publikuota: 2016 m. vasario 5 d. penktadienis

Ne visi žino, kad per „Facebook Messenger“  galima žaisti šachmatais. Tereikia pasirinkti iš „Facebook“ kontaktų norimą asmenį ir išsiųsti jam pranešimą @fbchess play.

Susirašinėjimo programėlėje pasirodys miniatiūrinė šachmatų lenta su šachmatais.

Norint atlikti ėjimą, reikia siųsti pranešimus. Pvz., komanda @fbchess e4 perkelia baltą pėstininką dviem langeliais pirmyn, o @fbchess с6 išjudina juodąjį pėstininką. Norint peržvelgti taisykles, reikia surinkti komandą @fbchess help.

Visi žaidimo rezultatai išsaugomi, todėl bet kada galima grįžti prie nutraukto žaidimo. Pradėtą žaidimą galima pratęsti netgi ir su kitu priešininku arba surengti komandines varžybas.

Šachmatais per „Facebook“ galima žaisti ne tik kompiuterio, bet ir išmaniojo telefono ekrane.

Šachmatų meistras Rišardas Fichmanas teigia, kad šachmatai puikiai lavina loginį mąstymą. Jis pritaria minčiai, kad šachmatų žaidimas Lietuvoje būtų privalomas ikimokyklinukams.

Dar 1999 metais buvo sukurta interneto svetainė www.chess.lt, kurioje pradėti organizuoti virtualūs šachmatų turnyrai. Svetainėje šachmatų meistras skelbė pagrindines šio žaidimo taisykles ir pamokas. Šių pamokų pagrindu 2014 metais išleista knyga „Šachmatų gramatika“.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha