Prekės internetu. Pirkti ar nepirkti?

Publikuota: 2011 m. rugsėjo 2 d. penktadienis

Artėjant rudeniui, kai moksleiviai ir studentai vėl pradės mokytis ar studijuoti, viena svarbiausių temų – kur įsigyti gerą kompiuterį už prieinamą kainą. Ar eiti į tradicinę IT prekių parduotuvę, ar rinktis analogiškų prekių elektroninę parduotuvę?

Internetinės parduotuvės dažnai siūlo patrauklesnes kainas, o perkančiųjų internetu Lietuvoje per dvejus metus padaugėjo 73 proc., tad ši tema ypač aktuali.

Kaip įsigyti prekes saugiai ir išvengti apgavystės?

„Rekomenduotume pasidomėti internetine parduotuve, įvertinti įmonės teikiamą informaciją apie ją pačią, perskaityti klientų atsiliepimus, pasidomėti, ar Jūsų pačių internetinei parduotuvei pateikti asmens duomenys bus naudojami saugiai. Patikimos interneto parduotuvės visuomet bus orientuotos į pirkėją – siūlys plačias prekių apmokėjimo, pristatymo ar grąžinimo, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai, galimybes, o informacija apie jas visuomet bus viešai prieinama ir skelbiama“ – teigė Dainius Liulys, Pigu.lt generalinis direktorius.

TipTop.lt vadovas Audrius Balčiūnas teigė, jog „renkantis internetinę parduotuvę, visų pirma rekomenduome peržiūrėti kontaktinę informaciją. Kiekviena save gerbianti internetinė parduotuvė nurodys savo buveinės adresą, telefono numerį ir stengsis būti kuo arčiau klientų: naudosis socialiniais tinklais, rašys tinklaraštį (blog’ą). Galų gale pasidomėkite, kiek laiko įmonė gyvuoja ir patikrinkite žmonių atsiliepimus. Rekomenduotumėme naudoti skundai.lt svetainę, tad į „Google“ paieškos sistemą įrašykite: site:skundai.lt parduotuvės pavadinimas. Pvz., jei norite rasti, ar kas nors skundėsi nesėkmingai veikusia svetaine beribu.lt – į paieškos sistema įrašykite: site:skundai.lt beribu.lt.

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Kokios 4 internetinių parduotuvių klaidos atbaido pirkėjus?

Susikurti interneto svetainę, dėl aiškių instrukcijų ir nesudėtingų įrankių, tapo ne tik žymiai paprasčiau, bet ir pigiau. Ekspertų teigimu, prieš 10–15 m. lietuviško domeno registracija, kainavusi 60 eurų, atpigo daugiau nei 8 kartus ir dabar kainuoja vos 7 eurus. skaityti »