Vyriausiojoje rinkimų komisijoje – rinkimų rezultatų interaktyvių žemėlapių sistemos pristatymas

Publikuota: 2012 m. spalio 9 d. antradienis

Spalio 9 d. Vyriausioje rinkimų komisijoje pristatyta Vyriausiosios rinkimų komisijos kartu su partnere sukurta rinkimų rezultatų interaktyvių žemėlapių sistema, kuri pateikia rinkimų statistinę informaciją geografine forma. Žemėlapių galerija pasiekiama per „maps.lt/rinkimai“ svetainę.

Šiuo metu sistemoje į geografinę erdvę perkelti 2008 m. Seimo rinkimų duomenys. Šių rinkimų pavyzdžiu yra pasirengta rinkti bei skelbti duomenis ir apie ateinantį savaitgalį vyksiančius rinkimus.

Ateityje planuojama į geografinę formą perkelti visų anksčiau vykusių rinkimų, kurių informacija yra prieinama, žemėlapius. Tuomet bus galima analizuoti ne tik vienų rinkimų rezultatus, bet ir lyginti juos su ankstesniaisiais, stebėti rinkėjų aktyvumo, požiūrių pokyčius ir kitą aktualią informaciją, atlikti analizę pagal įvairius demografinius kriterijus.

Ši sistema suteikia galimybę kaupti su rinkimais susijusią informaciją ir kiekvienam lankytojui savarankiškai ją dėlioti, analizuoti bei spręsti. Tai tampa interaktyviu įrankiu, kuriuo žurnalistai, analitikai ar kiti rinkimų rezultatais besidomintys žmonės galės patys kurti savo žemėlapius, atlikti rinkimų analizę, įsikelti savo sudarytus interaktyvius žemėlapius į savo svetaines, dalytis jais.

Rinkimų metu ir iš karto po jų svetainėje bus pateikti iš VRK gaunami naujausi rinkimų rezultatai pagal rinkimų apygardas, bus konsultuojami žurnalistai įsikeliant rinkimų žemėlapius į įvairių leidinių svetaines ar asmeninius tinklaraščius.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha