„Anonymous“ nusitaikė į marsaeigį „Curiosity“?

Publikuota: 2012 m. rugpjūčio 16 d. ketvirtadienis

Britų žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad internetinių įsilaužėlių organizacija „Anonymous“ paskelbė, neva kitas jų skaitmeninių išpuolių taikinys gali būti rugpjūčio 6 d. Marse sėkmingai nusileidęs marsaeigis „Curiosity“.

Internetinių įsilaužėlių grupuotė išgarsėjo, kai protestuodama prieš „Wikileaks“ įkūrėjo Juliano Assange‘o suėmimą buvo įsilaužusi į stambių pasaulinių organizacijų ir bendrovių duomenų bazes ir tinklalapius.

Viena saugos paslaugas teikianti bendrovė „Flashpoint Partners“ iš Niujorko pareiškė, kad IRC (Internet Relay Chat) kanale perėmė žinutę, kurioje buvo prašoma pagelbėti įsilaužti į NASA komunikacijos su marsaeigiu „Curiosity“ kanalą. Saugos bendrovė nurodo, kad žinutę pasirašė vartotojas, pasivadinęs „MarsCuriosity“, o ji buvo išsiųsta „AnonOps“ IRC kanale ketvirtadienį.

Žinutė buvo suformuluota taip: „MarsCuriosity: Kas nors Madride, Ispanijoje ar Kanberoje gali padėti izoliuoti milžinišką valdymo signalų kanalą, kuris naudojamas komunikuoti su „Mars Odyssey/Curiosity“ sistemomis? Šifras ir hopingas (angl. – „hopping“) – standartinis. Reikia tik bazinio dažnio ir įrašų/tiesioginės transliacijos signalo (taip, sugebėtume paišdykauti abiem ryšio kanalo krytimis!).“

„AnonOps“ IRC kanalas yra vienas iš IRC kanalų, siejamų su „Anonymous“. Šį kanalą prižiūri „Flashpoint Partners“.

Vis dėlto internetinėse diskusijų grupėse išsirutuliojo prielaida, kad žinutė galėjo būti netikra ar net teisėsaugos tarnybų provokacija.

 

Šaltinis: technologijos.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »