FTB skelbia išardę programišių grupuotę „Anonymous“

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 26 d. pirmadienis

Tarptautinė programišių grupuotė „Anonymous“ pastaruoju metu sumažino savo atakų mastą. FTB mano, kad suvaržyti grupuotės veiklą pavyko sulaikius pagrindinius jos aktyvistus.

Nuo 2010-ųjų pabaigos „Anonymous“ išgarsėjo atakomis prieš JAV kompanijas ir valstybines institucijas. Programišiai vogė duomenis, juos viešino ar tiesiog stabdydavo tinklalapių darbą.

Tačiau pernai sulaikius penkis įtakingos atšakinės programišių grupuotės „Lulz Security“ narius, grupuotėje „Anonymous“ išaugo vidinis nepasitikėjimas vieni kitais, teigia FTB kibernetinio saugumo padalinio atstovas Austinas Berglas iš Niujorko.

Sulaikyti įtariamuosius padėjo svarbus informatorius Hectoras Monseguras, slapyvardžiu „Sabu“, kurį FTB sulaikė kiek anksčiau, ir jis sutiko padėti agentams pričiupti kitus programišius. Baimė, kad ir kiti grupuotės nariai gali būti išdavikai, išaugino vidinį nepasitikėjimą.

McGillo universiteto (Kanada) profesorė Gabriella Coleman, tyrinėjanti „Anonymous“ veiklą, pritaria, kad narių sulaikymai turėjo didelę įtaką grupuotės darbui. Tačiau, jos teigimu, „Anonymous“ tebėra labai gyvybinga.

Paklaustas, kaip buvo susektas H. Monseguras, FTB atstovas užsiminė, kad net geriausi programišiai kartais padaro klaidų. Tad nors jie puikiai moka paslėpti savo kompiuterių IP adresus, „Sabu“ kartą užsimiršo ir to pakako, kad FTB išsiaiškintų jo gyvenamąją vietą. Vyras buvo sulaikytas Manhatane.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Buvo įsilaužta į KTU duomenų bazę, paviešinta informacija

Naujienų portalas Delfi.lt, kuris remiasi neprisistačiusio skaitytojo ir portalo cyberwarnernews.info informacija, teigia, jog šią savaitę buvo įsilaužtą į Kauno Technologijos Universiteto Karjeros centro duomenų bazę. Įsilaužėliams pavykto pavogti studentų prisijungimų duomenis. skaityti »