Vokietijoje surengta didžiausia operacija prieš programišius iš „Anonymous“

Publikuota: 2012 m. birželio 15 d. penktadienis

Vokiečių policija organizavo didžiausią šalies istorijoje operaciją prieš programišius iš „Anonymous“ grupuotės, praneša „Spiegel“. Tvarkos sergėtojai surengė kratas įtariamųjų dalyvavus atakoje prieš GEMA svetainę butuose ir paėmė kompiuterius bei mobiliuosius telefonus.

Iš viso šioje byloje įtariami 106 žmonės, pranešė vyriausiasis prokuroras Alexander Badle. Daugiausia kalbama apie nepilnamečius. „Spiegel“ duomenimis, ne vieno pažeidėjo tėvams policijos vizitas buvo labai netikėtas.

Programišių atakos prieš GEMA 2011-ųjų gruodį organizatorius buvo vartotojas, slapyvardžiu AnonLulz. Jis viename iš forumų publikavo programą, kurią pasitelkus galima vienu metu  į organizacijos svetainę išsiųsti daugybę užklausų ir kartu ją atjungti. Vis dėlto „DDoS“ ataka žlugo: svetainė kad ir lėtai, bet dirbo.

Pagal programišių atakos prieš GEMA faktą iškelta baudžiamoji byla. Vokietijoje panašūs pažeidimai baudžiami laisvės atėmimu ar pinigine bauda. Dabar „Anonymous“ internete siūlo teisinę pagalbą policijos įtariamiesiems.

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha