„Anonymous“ nusprendė palaikyti gamtos saugotojus

Publikuota: 2012 m. liepos 19 d. ketvirtadienis

Prieš keletą savaičių tarptautinė organizacija „Greenpeace“ paskelbė apie asmenų, palaikančių Arkties gamtos apsaugą ir pasisakančių prieš naftos gavybos įmonių steigimą minėtame regione, parašų rinkimą. Šis įvykis neliko nepastebėtas programišių grupuotės „Anonymous“, kuri nusprendė pagelbėti gamtosaugininkams surengusi specialią operaciją kodiniu pavadinimu „Išsaugoti Arktį“.

Programišiai pasiūlė savo palaikymą kovotojams už Arkties išsaugojimą ir atakavo „Gazprom“, „Rosneft“, „Shell“, „Exxon“ ir „BP Global“ svetaines. Atakų rezultatas – šių organizacijų tinklalapių naudotojų duomenų paviešinimas internete.

„Žinome, kad kovojame, kad su stipriausiomis pasaulio valstybėmis ir kompanijomis. Bet būdami vieningi mes daugiau nei karinė galia ar pinigai, nes bendras mūsų rūpestis planetos, kurią ketiname palikti savo vaikams, ateitimi ištrina sienas ir mus sujungia“, – teigė programišius CyberZeist.

Kampaniją „Išsaugoti Arktį“ rengia „Greenpeace“, pasisakanti prieš naftos platformas Arktyje ir teigianti, jog tai paskatins aktyvesnį ledynų tirpimą regione. Žaliųjų organizacija išplatino peticiją, kurią jau pasirašė beveik milijonas žmonių.

„Anonymous“ šių metų gegužę jau yra surengusi panašių atakų, nukreiptų prieš naftos kompanijas, ir paviešinusi internete daugiau nei 300 bendrovių „Exxon“ ir „Mobil“ svetainių naudotojų el. pašto adresų bei užšifruotų slaptažodžių. Programišių teigimu, daugiau panašių atakų kol kas neplanuojama.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha