Spalio 18 d. po Konstitucijos egzamino 2-ojo etapo paaiškės LR Konstitucijos geriausi žinovai

Publikuota: 2012 m. spalio 16 d. antradienis

Spalio 18 d., ketvirtadienį, nuo 12 val. Vilniaus savivaldybės Tarybos posėdžių salėje (2 a.) vyks Konstitucijos egzamino 2-asis etapas.

Egzamino trukmė – 45 min. Dalyviams reikės atsakyti į 19 testo klausimų ir į vieną klausimą raštu, trumpai išdėstant savo nuomonę.  Iš 19 klausimų  į 15 ir daugiau teisingai atsakiusių dalyvių darbus (taip pat ir atsakymą į klausimą raštu) vertins centralizuota vertinimo komisija, kuri nustatys Konstitucijos egzamino nugalėtojus atskirose piliečių grupėse. Nugalėtojų apdovanojimas vyks spalio 25 d. Lietuvos prezidentūroje.

Į 2-ąjį etapą pateko 22 vilniečiai, kurie iš 30-ies klausimų teisingai atsakė į 25 ir daugiau. Nuoširdžiai sveikiname 1-ojo etapo nugalėtojus ir kviečiame juos dalyvauti 2-ame etape bei siekti nugalėtojo vardo ir vertingų apdovanojimų.

Minint Lietuvos Respublikos Konstitucijos priėmimo 20-metį, š. m. spalio 4 d. visoje šalyje vyko jau tradiciniu tapęs Konstitucijos egzaminas, kuriame dalyvavo 95 vilniečiai: 73 asmenys, neturintys teisinio išsilavinimo,  ir 22 – turintys teisinį išsilavinimą arba jo siekiantys.

 

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai