VDU fakultetui – pasaulinis pripažinimas

Publikuota: 2012 m. lapkričio 4 d. sekmadienis

Spalio 26 d., penktadienį, 5–oje Pasaulinėje „Eduniversal“ konvencijoje Limoje (Peru) vyko apdovanojimų ceremonija, kurios metu VDU Ekonomikos ir vadybos fakultetui buvo suteiktas prestižinis dviejų palmių reitingas.

Sėkmingus rezultatus Ekonomikos ir vadybos fakultetas pasiekia jau ne pirmus metus iš eilės. „Reitingo rezultatai padeda atskleisti aukštosios mokyklos padėtį tarptautiniame kontekste, įvertinti priimtus sprendimus, identifikuoti ne tik savo stiprybes, bet ir galimas tobulėjimo kryptis. Manau, kad šis įvertinimas tik patvirtina, jog einame teisinga linkme“, – teigė „Eduniversal“ konvencijoje dalyvavęs VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Jam antrino ir apdovanojimą priėmęs VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanas prof. Pranas Žukauskas: „Džiugu, jog Ekonomikos ir vadybos fakulteto veikla dar kartą itin gerai įvertinta tarptautiniame kontekste.  Tai padeda reflektuoti fakulteto akademinę reputaciją, tarptautinį pripažinimą bei numatyti tolimesnės veiklos gaires“, – sakė fakulteto dekanas.

Pirmą kartą „Eduniversal“ konvencijoje dalyvavo ir studentų atstovai. Iš tinklui priklausančių verslo mokyklų organizacija pakvietė keturis studentus: renginyje dalyvavo du vietiniai ir du VDU studentų atstovai – Monika Didžgalvytė ir Martynas Prievelis.

„Eduniversal“ konvencijos metu Limoje buvo paskelbti 2012–ųjų metų reitingai ir apdovanoti geriausiai įvertintų mokymo įstaigų atstovai. Šie reitingai nustatomi apklausus 1000 švietimo institucijų (fakultetų, institutų ir t. t.) dekanų bei vadovų ir įvertinus verslo mokyklas pagal tarptautiškumo kriterijus – tarptautinį žinomumą, akreditacijas, narystę tarptautinėse asociacijose ir organizacijose, tarptautinę ir vietinę partnerystę, vietą tarptautiniuose reitinguose ir t. t.

Vienas pagrindinių „Eduniversal“ tikslų – suteikti galimybę studentams gauti patikimą informaciją apie geriausias verslo mokyklas pasaulyje. Mokykloms suteikiamas palmių reitingas atskleidžia akademinės institucijos tarptautinį pripažinimą. Dviejų palmių reitingą pasaulyje turi vos 200 verslo mokyklų.

„Eduniversal“ reitinge vertinama 7000 verslo universitetų ir mokyklų iš 153 šalių, sugrupuotų į 9 akademines zonas: Afrikos, Šiaurės Amerikos, Lotynų Amerikos, Centrinės Azijos, Eurazijos ir Vidurio Rytų, Rytų Europos, Vakarų Europos, Tolimųjų Rytų ir Okeanijos.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

VDU bus įkurtas pirmasis Lietuvoje Kūrybinių ir kultūrinių inovacijų kompetencijos centras

Bendradarbiaujant su italų mokslininkais ir sekant Australijos, D. Britanijos ir kitų šalių pavyzdžiu, Lietuvoje bus steigiamas pirmasis Kūrybinių ir kultūrinių inovacijų kompetencijos centras – Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) laimėjo šio centro kūrimui skirtą Europos Komisi... skaityti »

Populiariausi straipsniai