Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai susipažino su Finansų ministerijos veikla

Publikuota: 2015 m. rugpjūčio 31 d. pirmadienis

Rugpjūčio 24–28 dienomis Finansų ministerijoje viešėjo projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai – Aurelija Klimašauskaitė ir Rimvydas Felinskis. Moksleiviams buvo suteikta galimybė susipažinti su ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų struktūra bei atliekamomis funkcijomis.

Projekto dalyvius priėmė ir apie Lietuvos finansų politiką, valstybės ir Europos Sąjungos (ES) lėšų valdymą bei panaudojimą, finansų sektoriaus plėtrą ir sklandų kitų finansų srities priemonių įgyvendinimą papasakojo bei į moksleivių klausimus atsakė Fiskalinės politikos, Biudžeto, Valstybės iždo, ES ir tarptautinių santykių, Mokesčių, Tarptautinės finansinės paramos koordinavimo, ES struktūrinės paramos valdymo departamentų, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai. Vienas svarbiausių dalyvių praktikos ministerijoje akcentų – susitikimas su finansų ministru Rimantu Šadžiumi. Moksleiviai džiaugėsi, kad ministras atsakė į juos dominančius klausimus apie ekonomiką, politiką ir kt.

Praktikos metu projekto dalyviai su Muitinės departamento atstovu vyko į Vilniaus oro uostą, kur turėjo puikią galimybę pažvelgti į oro uosto muitinės darbuotojų darbą ir pamatyti jų darbo užkulisius. Aurelija ir Rimvydas džiaugėsi pabuvoję įprastiems oro uosto klientams neprieinamose vietose ir apsilankę VIP laukiamuosiuose. Projekto dalyviai taip pat turėjo galimybę aplankyti Muitinės muziejų, kuriame darbuotojai juos supažindino su muitinės istorija bei aprodė eksponuojamas kontrabandines prekes.

Moksleiviai apsilankė ir Lietuvos prabavimo rūmuose, kur stebėjo, kaip atliekamas tauriųjų metalų ir brangakmenių prabavimas, įspaudavimas ir kokybės pažymėjimų ekspertizė. Dalindamiesi įspūdžiais projekto dalyviai juokavo, jog aiškiai suprato vieną dalyką – niekada negalima pirkti brangakmenių be sertifikato. Ne ką mažesnį įspūdį jiems taip pat paliko apsilankymas Lietuvos banko Pinigų muziejuje, kuriame turėjo galimybę apžiūrėti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės, Lietuvos Respublikos ir kitų kraštų monetas, cirkuliavusias mūsų krašte bei pamatyti eksponuojamas LR progines monetas ir sudalyvauti žinių patikrinimo apie muziejų viktorinoje.

„Moksleiviai – į Vyriausybę“ – jau septintus metus organizuojamas projektas. Jo tikslas – gabius Lietuvos baigiamųjų klasių moksleivius skatinti domėtis valstybės institucijų veikla, supažindinti su darbo viešajame sektoriuje principais ir skatinti prisidėti prie pilietinės visuomenės formavimo.

Šaltinis: finmin.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai