HTC imsis kompanijos akcijų išpirkimo

Publikuota: 2015 m. rugpjūčio 26 d. trečiadienis

Kompanija HTC informavo apie įmonės valdybos sprendimu pradedamą akcijų išpirkimo programą. Ja bus siekiama didinti investuotojų pasitikėjimą bei akcininkų laikomų įmonės akcijų vertę. Programa bus įgyvendinama per artimiausius du mėnesius.

Minėta programa apims iki 50 mln. vienetų akcijų įsigijimą. Pagal tai, kiek HTC akcijos rinkoje įvertintos šiuo metu, toks veiksmas galėtų kainuoti šiek tiek daugiau nei apie 54 mln. eurų. Galutinė kaina svyruos, priklausomai nuo tolimesnių pokyčių akcijų rinkoje.

Iš viso iki 6 proc. visų kompanijos akcijų apimsiantis išpirkimas žymės reikšmingą grąžą investuotojų akciniam kapitalui. HTC tikisi, jog tai kartu taps ir svariu įrodymu apie stiprų įmonės balansą bei finansinį jos lankstumą tuomet, kai akcijų kaina neatitinka tikrosios įmonės vertės.

„Šią programą vertinu kaip galimybę sustiprinti mūsų akcininkų įsigytų akcijų vertę, panaudojant sąlyginai nedidelę mūsų kompanijos balanso dalį. Manau, kad ji taip pat atspindi mūsų valdybos tikėjimą, jog įmonė gali sėkmingai įgyvendinti savo diversifikavimo strategiją ir kad mūsų pasirinkta struktūra bei procedūros leis siekti tvaraus ir pelningo augimo. Su nekantrumu laukiu galimybių, kurios atsiveria įmonei išmaniųjų telefonų, virtualios realybės bei dėvimų įrenginių segmentuose ir tebesijaučiu įsipareigojusi kurti ateities HTC kompaniją“, – kalbėjo HTC vadovė Cher Wang.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha