Ministro pareigos sudomino projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ jaunuolius

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 24 d. trečiadienis

Būti aktyviems, neprarasti pozityvumo ir nuoširdžiai mylėti savo veiklą. To projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvaujantiems klaipėdietei Klaudijai Lukošiutei ir Lukui Neverdauskui iš Šilalės linkėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministro pareigos, apimančios tiek daug skirtingų sričių ir liečiančios itin jautrias visuomenės grupes, jų poreikius, reikalauja didelio susitelkimo ir atsidavimo. Negali nuskriausti vienų žmonių kitų sąskaita, visada turi siekti, kad būtų kuo geriau atliepiami visų poreikiai. Tačiau kai myli savo darbą ir žmones, kuriems sieki padėti, visada gali pasiekti gerų rezultatų“, – paklausta apie tai, ką reiškia būti ministru, sakė A. Pabedinskienė.

Susitikę su ministre Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje praktiką atliekantys Klaudija ir Lukas diskutavo apie žmonių su negalia integraciją į visuomenę, taip pat įvaikinimo ir globos klausimais. Abiems projekto dalyviams ypač įdomi jaunimo politika ir užimtumas, todėl susitikimo metu daug kalbėtasi apie darbo biržų vaidmenį, Lietuvos jaunimo politiką, darbo su jaunimu regionuose svarbą.

Šią savaitę jaunuoliai ne tik susitinka su ministerijos vadovybe bei įvairių sričių specialistais, bet ir lankosi ministerijai pavaldžiose įstaigose, kur gali iš arti susipažinti su jų darbu, taip pat aplankys nevyriausybines organizacijas, dirbančias socialinėje srityje.

Pasak Luko Neverdausko, projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ – nauja galimybė tobulėti, pažinti bei kurti. Tai projektas, naikinantis apledėjusius tiek jaunimo, tiek visuomenės stereotipus apie Vyriausybę.

„Projektas „Moksleiviai į – Vyriausybę“ – tai raktas, atrakinantis spyną į kitokį suvokimą ir visiškai kitą savo valstybės matymą. Savaitė praktikos leidžia suprasti, jog pokyčiams reikia labai daug laiko, o žmonės, dirbantys čia, deda labai daug pastangų, jog tie pokyčiai įvyktų. Pabuvęs projekte supranti, jog neigiama visuomenės nuomonė yra visiškai nepagrįsta – Lietuva auga ir stiprėja, o jaunam žmogui čia su kiekviena diena atsiveria vis daugiau galimybių“, – sako Klaudija Lukošiutė.

Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekiama sudaryti sąlygas patiems geriausiems baigiamųjų klasių moksleiviams tiesiogiai susipažinti su Vyriausybės bei ministerijų veikla ir savaitę patiems dalyvauti šioje veikloje.

Projektą kasmet organizuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga, Nacionaline moksleivių akademija ir Lietuvos mokinių parlamentu. Šiemet jis vyksta jau aštuntą kartą.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Projektas „Moksleiviai į Vyriausybę“ kviečia spręsti jaunimo emigracijos problemas

Kol jaunoji Lietuvos karta dar visiškai nepaniro į ilgųjų vasaros atostogų sūkurį, LR Vyriausybės kanceliarija kviečia moksleivius registruotis į rugpjūtį vyksiantį projektą „Moksleiviai į Vyriausybę“, kuris šiemet kvies spręsti jaunimo emigracijos problemas. skaityti »

Populiariausi straipsniai