Susisiekimo ministras moksleiviams atskleidė paslaptį, kaip išmokti sėkmingai vadovauti ministerijai

Publikuota: 2012 m. rugpjūčio 24 d. penktadienis

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis susitiko su projekto „Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyviais Sandra Jakulyte iš Alytaus ir Elvinu Valėnu iš Ignalinos, kurie ketina įgyti su transporto sritimi susijusią specialybę ir ateityje dirbti Susisiekimo ministerijoje. Šie moksleiviai laimėjo Vyriausybės paskelbtą konkursą dalyvauti projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“ ir pasimokyti vadovavimo ministerijoms meno.

Į moksleivių prašymą atskleisti paslaptį, kaip išmokti sėkmingai vadovauti ministerijai, Eligijus Masiulis atsakė: „Sėkmingai vadovauti ministerijai galės žmogus, turintis vadybinius gebėjimus ir gerą psichologinį pasirengimą, mokantis nusibrėžti tikslus ir veiksmų programą. Labai svarbu  turėti darbščią, darnią ir kūrybingą komandą, kvalifikuotus specialistus, pasitikėti žmonėmis ir laiku priimti sprendimus, nes ir vienas netikslus sprendimas gali sukelti chaosą mūsų sistemoje.“  

Visą savaitę moksleiviai stebėjo Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių įmonių darbą, aiškinosi, kaip formuojami transporto ir informacinės visuomenės plėtros prioritetai, stebėjo, kaip Susisiekimo ministerijos strateginiai planai įgyvendinami realybėje.  

Būsimoji Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė Sandra ir Ignalinos gimnazijos dvyliktokas Elvinas susipažino su Tarptautinio Vilniaus oro uosto veikla, plėtojant skrydžių maršrutus iš Vilniaus, stebėjo, kaip kontroliuojami oro erdvės keliai virš Lietuvos teritorijos, susipažino su civilinės aviacijos įmonių veiklos reguliavimo pagrindais.   Lietuvos pašte Sandra ir Elvinas stebėjo, kaip skirstomi siuntų srautai, o  Lietuvos automobilių kelių direkcijoje susipažino su kelių eismo informacijos ir valdymo centro darbu.  

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ vykdomas jau ketvirtus metus, juo siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose. Projekto dalyviais gali tapti labai gerai besimokantys moksleiviai, kurie taip pat  aktyviai dalyvauja ir visuomeninėje veikloje

Šaltinis: sumin.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Populiariausi straipsniai