„iPhone“ išmanusis telefonas padės nustatyti medžio rūšį

Publikuota: 2011 m. gegužės 11 d. trečiadienis

Sumaniesiems telefonams skirta programa „LeafSnap“ leidžia analizuoti medžių lapų nuotraukas ir taip nustatyti medžio rūšį.

Tam, kad vartotojas sužinotų, kokį medžio lapą laiko rankoje, jis turi šį nufotografuoti ir pasinaudoti Kolumbijos bei Merilendo universitetų specialistų sukurta programa  (naudojama atpažįstant veidus), kuri nustato tikslią lapo formą. Vėliau pati programa lygina turimą informaciją su medžių rūšių duomenų baze ir pasirenka iš jos reikiamą. Jei „LeafSnap“ negali pateikti tikslaus atsakymo, vartotojui suteikiama papildoma informacija, kurioje nurodomi duomenys apie panašius medžius.

„LeafSnap“ programa yra naudinga ne tik smalsiems vartotojams, bet ir mokslininkams, kadangi ji padeda rinkti informaciją apie mieste esamus medžius. Deja, ši programa kol kas pateikia duomenis tik apie Niujorke ir Vašingtone augančius medžius, tačiau žadama, kad ateityje duomenų bazė bus papildyta.

Šaltinis: wired.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai

Dar daugiau „Samsung“ įrenginių bus galima suderinti su „Galaxy Gear“

„Samsung Electronics“ pranešė apie operacinės sistemos „Android 4.3“ („Jelly Bean“) atnaujinimą, leidžiantį išmanųjį laikrodį „Galaxy Gear“ naudoti ne tik su „Galaxy Note 3“, bet ir su „Galaxy S4“, „Galaxy S 3“ bei „Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. skaityti »